top of page

Bebeğim Büyürken Bölüm:1 "0-3 Ay"

Ağlamayla başa çıkmak


Bebek ne kadar uzun süre ağlarsa onu susturmak da o kadar uzun sürer. Anında yanıt vererek bebeğinizi şımartma konusunda endişelenmeyin. Küçük bir bebek şımaramaz, ilk aylarda çok ilgi gösterilen bebekler sonradan daha bağımsız olurlar.


Bebeklerin annenin sırtında veya göğsünde taşındığı toplumlarda, sağlıklı bebeklerde uzun süren ağlamalar görülmemektedir. Bebeğinizi en az üç saat süreyle kucakta ya da taşıyıcıda taşıyın. Eğer düzenli olarak bebeğinizin ağlamasını karşılıksız bırakırsanız bebeğiniz yalnızca kendisini güçsüz hissetmekle kalmaz, aynı zamanda önemsiz olduğu hissine kapılır. Düzenli olarak bebeğinizin ağlamalarına yanıt vermek onun ağlamasını azaltacaktır. Bebek ne kadar uzun süre ağlarsa onu susturmak da o kadar uzun sürer. Anında yanıt vererek bebeğinizi şımartma konusunda endişelenmeyin. Küçük bir bebek şımaramaz, ilk aylarda çok ilgi gösterilen bebekler sonradan daha bağımsız olurlar. Her gözyaşında bebeğinize bir şeyler yedirmek hatasına düşmeyin. Ağlamasını durdurmak için bir gün yürüyüşe çıkmayı, başka bir gün arabayla gezdirmeyi, bir diğerinde bebek salıncağı kullanmayı denemeyin. Hangi işe yarıyorsa genellikle aynı yöntemi kullanmayı deneyin. Bazı bebekler ilk aylarında oturup dünyayı izleyerek hayatlarından memnun olurken bazıları da kendileri bir şey yapmadıkları için sıkıntıdan ağlarlar. Onları çevrede gezdirmek ve o sırada neler yaptığınızı ona anlatmak işe yarayabilir. Aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz:

- Ritmik biçimde sallayın

Arabayla ya da pusette bebeği gezdirin

- Evin içinde gezinin

- Kundaklayın. Bazı bebekler için sıkıca sarmalanmak çok rahatlatıcı olabilir.

- Kollarınıza alın ve göğsünüze yaslayın

- Sıcak bir banyo yaptırın

- Şarkı söyleyin. Bebeğinizin beğendiği bir melodi keşfederseniz bunu tekrar tekrar söyleyebilirsiniz; çoğu bebek tekrara bayılır

- Masaj yapın

- Bebeği kucağınıza alın ve karnının üzerine yatırın ve hafifçe sırtına vurun


Eng


Long-lasting cries are not seen in infants who get carried on the back or chest. Carry your baby on the lap or on the carrier for at least three hours. If you regularly leave your baby crying unrequited, your baby not only feels weak, but also feels unimportant.

Regularly responding to your baby's cries will reduce his crying. The longer the baby cries, the longer it takes to silence her. Don't worry about pampering your baby by responding instantly. A small baby cannot be spoiled, and babies who are very interested in the first months become more independent later. Do not make the mistake of giving your baby something for every tear. To stop crying, do not try to go for a walk one day, another day in a car, and another in a baby swing. Usually try to use the same method, which works. Some babies sit in the first months of the world watching their lives satisfied while others do not do anything themselves cry. It might help to show them around and tell him what you're doing at the time. You can also try the following methods:

- Shake softly but rhythmically

- take out, drive or walk

- Walk through in the house

- Swaddle. It can be very comforting to wrap tightly for some babies.

- Get in your arms and rest on your chest

- take a hot bath

- Sing a song. If you discover a melody that your baby likes, you can say it over and over; most babies love repeating

- Massage

- Put the baby on your lap and lay it on your stomach and lightly touch it on the back

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page