top of page

Bebeğim Büyürken Bölüm 1 "12-18 Ay"

Disiplini gülünecek bir konu haline getirin


Espri yapmak bağırıp çağırmayı ve kötü duyguları engeller., çocuğunuzun ise surat asmadan teslim olmasını sağlar.


Espri hayatın mayasıdır. Moralimiz bozuk olduğu zaman bizi iyileştirir. Aynı zamanda şaşırtıcı derecede etkili bir disiplin aracıdır. Espri yapmak bağırıp çağırmayı ve kötü duyguları engeller., çocuğunuzun ise surat asmadan teslim olmasını sağlar. Espriyi çocuğunuzun bebek arabasına binmek istememesi gibi sizi çok sinirlendirecek durumlarda kullanın. Sonuç vermeyecek bir savaşa girip itiraz çığlıklarına yol açmaktansa, önden giderek beklenmedik bir sersemlik yapın.

Espri pek çok disiplin gerektiren durumun içine katılabilir. Bir köpek veya aslan ya da çocukların sevdiği bir kahramanmışsınız gibi emirler verin; sevilmeyen işleri sersem şarkılarla süsleyin; “ağlamayı kes artık dayanamıyorum” şeklinde bağırmaktansa, çocuğunuzun ağlamasını kesmek için aynada sersem suratlar yapmayı deneyin.


EN


12-18 Months:

Make discipline a laughing topic


Making humor prevents you from yelling and bad emotions, and your child surrenders without pouting.


Humor is the yeast of life. When our morale is broken, it heals us. It is also a surprisingly effective discipline. Making humor prevents you from yelling and bad emotions, and your child surrenders without pouting. Use the humor in situations where your child is very upset as he does not want to take a baby carriage. Instead of going to a war that doesn't come to an end, and lead to the cries of objection, go ahead and make an unexpected daze.

Humor can participate in many disciplinary situations. Give orders such as a dog or a lion or a hero of the children; decorate unloved works with dazed songs; Instead of shouting in stop crying, I can't take it anymore as, try making silly faces in the mirror to cut your child's cry.



6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page