top of page

Bebeğim Büyürken Bölüm:2 "12-18 Ay"

Çocuğunuzu Memeden Ayırmanın Yolları


Basamak basamak/ 6 basamakta memeden kesmek…


Bu dönemde çocuğunuza daha fazla sevgi ve dikkat göstermeniz yararlı olacaktır. Süt vererek geçirdiğiniz zamanların yerini diğer aktivitelerle doldurmaya çalışın. Eğer yeni yürümeye başlayan çocuğunuz meme emmenin yerini alacak başka bir keyif alışkanlığı (parmak emmek gibi) veya keyifli bir nesne bulacak olursa (battaniye veya oyuncak hayvan gibi) buna engel olmaya çalışmayın. Çocuklar bu dönemde alabilecekleri tüm desteğe ihtiyaç duyarlar.

- Birinci Basamak: Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun bir fincandan rahatça sıvı içebilecek durumda olduğundan emin olun.

- İkinci Basamak: Zamanı dikkatli seçin. Eğer çocuğunuz başka önemli değişiklikler geçiriyor ise (yeni bir çocuk bakıcısı ile tanışma, gündüz bakımına başlama, yeni bir kardeşinin olması gibi) veya hastalık ya da benzeri bir nedenden dolayı keyifsiz ise memeden ayırma işlemine başlamayın. Başlamadan önce yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun hayatındaki her şeyin sakin olduğundan emin olun.

- Üçüncü Basamak: Meme vermeyi en sona saklayın (uyku zamanından öncesi hariç). Çocuğunuz sabah veya başka zaman uykudan uyandığında veya aç ise önce ona bir fincan içerisinde sıvı besin veya katı bir besin maddesi verin. Eğer aç değilse ve hala meme istiyorsa buna uyun. Zaman içerisinde emdiği süt miktarı ve sizin süt üretiminiz de azalacaktır ve böylece memeden keserken siz de daha rahat olacaksınız.

- Dördüncü Basamak: Çocuğunuza her zamanki uyku zamanı işlerinden (banyo, pijama giydirme, hikâye anlatma, diş fırçalama vb.) sonra değil, daha önce meme verin. Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun meme emerken uyumasına ve bu şekilde kendini rahatlatan bir rüya beldesine gitmesine engel olmaya çalışın. Hareketli müzikler çalarak, konuşarak, şarkı söyleyerek veya başka insanların odada bulunmasını sağlayarak bunu yapabilirsiniz.

- Beşinci Basamak: Günlük beslenme sayısını azaltın. Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun en az ilgi gösterdiği, genelde gün ortasındaki öğünlerden başlayın. Bu işlem muhtemelen birkaç hafta sürecektir. Günlük rutinlerinizi değiştirmek, yani yeni yürümeye başlayan çocuğunuzu normalde meme emzirmediğiniz yerlere götürmek (alışveriş yapmak, oyun alanına gitmek veya oyun grubu, müze ya da benzeri yerler) bu işi daha kolay hale getirecektir. Sonunda çocuğunuzun en sevdiği tek bir beslemeye kadar azaltın. Çoğu zaman bu, gece yatarken olacaktır, ancak bazı yeni yürümeye başlayan çocuklar sabah kalktıklarında aldıkları memeye bağlı kalabilirler. Eğer herhangi bir zamanda memelerinizde şişme olur ise, ellerinizle sütünüzü sağarak basıncı azaltıp rahatlama sağlayın.

- Altıncı Basamak: Geri kalan beslenmeyi de kesin. Bu en son adımı atmanın kolay bir yolu, babanın veya büyükannenin birkaç gece yeni yürümeye başlayan çocuğunuzu yatağına götürmesi ve sizin bu sırada evin dışında olmanızdır. Veya değişikliği aile akrabaları ziyaret ederken ya da tatilde iken yapın; eğer çocuğunuzun meme emme ile bağlantı kuramayacağı bir yerde iseniz, meme emmek için daha az ısrarcı olabilir. Yeni bir oyuncak, kitap, ses kaydı veya özel bir ziyaretçi biçiminde olabilecek bir dikkat dağıtma şekli de yararlı olabilir.


EN


12-18 MONTH:

How To Separate Your Child From The Breast


Weaning in 6 steps


It will be useful to show more love and attention to your child during this period. Try to fill up with other activities to replace the times you spend milk. Do not try to prevent if your toddler finds a diffrent ways or activities instead of getting breast (such as a finger sucking) or a pleasant object (such as a blanket or a toy animal). Children need all the support they can get in this period.

- First Step: Make sure your toddler is able to drink liquids from a cup easily.

- Second step: Select time carefully. If your child is experiencing other important changes (such as getting to know a new babysitter, having day care, having a new sibling), or if he or she is ill due to illness or similar reason, do not begin the separation from the breast. Before you start, make sure everything in your toddler's life is calm.

- Third Step: Keep the breastfeeding last (except before sleep time). If your child is awake or hungry from sleep in the morning or another, give him or her a liquid nutrient or solid food in a cup. If it is not hungry and still wants a breast, follow it. The amount of milk that you suck over time and your milk production will also decrease and you will be more comfortable when cutting from the breast.

- Fourth Step: Give your child the breast before, not after the usual sleep time work (bathing, wearing pajamas, storytelling, tooth brushing, etc.). Try to prevent your toddler from sleeping while sucking his or her nipples, thus preventing him or her from going to a dream resort that relaxes himself. You can do this by playing moving music, talking, singing, or other people in the room.

- Fifth Step: Reduce the number of daily feeding. Begin your day at mid-day meals, where your toddler is least interested. This process will probably take several weeks. Changing your daily routines, that is, taking your toddler to places where you don't breastfeed normally (shopping, going to the playground, or playgroup, museum or similar places) will make it easier. Finally reduce your child's favorite one feed. Most of the time, this will be a night's bedtime, but some toddlers can stay attached to the breast they take when they get up in the morning. If there is any swelling in your breasts at any time, reduce your pressure by providing your milk with your hands and provide relief.

- Sixth Step: Cut the remaining nutrition. An easy way to take this last step is to have your father or grandmother to take your toddler for a few nights into their bed and you are out of the house. Or make the change when visiting family relatives or while on vacation; If you are in a place where your child cannot connect with the breast suction, the breast may be less insistent to suck. A distraction that may be in the form of a new toy, book, sound recording or a special visitor may also be useful.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page