top of page

Bebeğim Büyürken Bölüm:2 "6-9 Ay"


Bebeği Şımartmak


Onu şımartıyor musunuz yoksa fazla disiplinli misiniz? Sınırlar nerede başlayıp bitiyor? Bunun tedbirleri var mı? Elbette var!


Eğer bebeğinizi şımartmak istemiyorsanız şimdiden bazı tedbirler almalısınız. Daima mesafeli durarak aşağıdakileri deneyin.

- Bebeğinizin gerçek bir ilgi eksikliği yüzünden kucakta taşınmak istemediğinden emin olun. Gün boyunca birkaç defa oturup onunla gerçekten oynadınız mı? (Bir kitap okumak, bir oyuncakla oynamak ya da ayakta durma alıştırması yapmak.) Yoksa onunla olan bütün etkileşiminiz onu bir oyun parkında oyuncağı ile yalnız bırakmaktan, sarıp sarmalayıp içine koyduğunuz arabası ile çarşıya gitmekten, siz akşam yemeğine başlarken onu oyuncağıyla bırakmaktan ya da siz işe gitmeye hazırlandığınız sırada onu alıp sallamaktan mı ibaret? Eğer böyleyse bebeğiniz hiç dikkate alınmamaktansa bütün gün kucakta taşınmanın daha iyi olduğu kanaatine varmış olabilir.

- Bundan sonra, bebeğinizin fiziksel ihtiyaçları olup olmadığını kontrol edin. Yemek zamanı mı? Aç mı? Yorgun mu? Altı mı dolu? Eğer böyleyse onun ihtiyaçlarını karşılayın ve bir sonraki basamağa geçin.

- Onu başka bir yere götürün. Eğer beşikte ise oyun parkına, oyun parkında ise yürütece götürün; eğer yürüteçte ise yere koyun. Bu tedbirler onun seyahat tutkusunu tatmin edebilir.

- Onu eğlendirecek oyuncakları ve eşyaları olduğundan emin olun. Dikkat alanı dar olduğu için, ulaşabileceği alan içine iki ya da üç oyuncak bırakın, bunun tersine çok fazla oyuncak onu yoracak ve sinirlendirecektir. Rahat durmuyorsa yeni oyuncaklar temin edin.

- Şikâyet etmeye devam ediyorsa onu doğru eğilin (ama onu kucağınıza almayın) ve ilgisini başka tarafa çekin. Tahta kaşıkla tencereye nasıl vurulacağını ya da oyuncak hayvanlardaki “gözler-ağız-burunu" göstermek gibi.

- Eğer kısa bir süre için sakinleşmişse, hala isteksiz bir şekilde itiraz etse bile yapmanız gereken işler olduğunu söyleyin ve tereddüt etmeden yanından ayrılın. Onun görüş alanı içinde kalın ve eğer işe yarıyorsa gevezelik edip şarkı söyleyin, yalnızca varlığınız huzursuzluğunu daha çok arttırıyorsa ve bebeğinizin bu sırada oyun parkında ya da beşiğinde olması koşuluyla görüş alanı dışına çıkın (ama mutlaka onu duyabileceğiniz yerde olun). Bunu yapmadan önce, ortadan kaybolduktan sonra tekrar geri geleceğinizi anlatmak için köşenin arkasına geçip başınızı içeri uzatın.

- Her seferinde onu oyuncakları ile biraz daha uzun süre yalnız bırakın, eğer gerekiyorsa bırakın daha uzun süre itiraz etsin. Ama daima o ağlamadan önce yanına dönerek onu teskin edin ve sonra işlemi tekrarlayın. Onu kucağınıza mümkün olduğunca almayın, ama bunu irade savaşına da çevirmeyin. Onun kazanacağı kesindir. Eğer ağlamaya başlayana kadar beklerseniz, ilgi çekmek için gereken şeyin bu olduğu sonucuna varacaktır.

- Onu kucağınıza almadığınız ya da günün her dakikasında onunla oynamadığınız için kendinizi suçlu ya da huzursuz hissetmeyin. Eğer böyle davranırsanız, tek başına oyun oynamanın eğlence değil cezalandırma olduğu ve yalnızlığın iyi bir şey olmadığı mesajını verirsiniz. Onunla oynamak için bol vakit ayırdığınız sürece, birbirinizden ayrı olarak geçirdiğiniz zamanın ikinize de yararı olacaktır.


EN


6-9 MONTH

Pampering the baby


Are you spoiling her or are you overly disciplined? Where do the limits begin and end? Are there any measures? Of course there is!


If you do not want to pamper your baby, you should take some precautions in advance. Always stop at a distance and try the following.

- Make sure your baby doesn't want to be carried on the lap because of a lack of interest. Have you played a few times throughout the day and really played with it? (Read a book, play with a toy, or practice standing up.) Or just leave her alone in your playground with a toy that you interact with, leave her wrapped around her car and take her toys to play, or do you pick and shake it when you're ready to go? If this is the case, your baby may have thought that it is better to move on the lap all day rather than being ignored.

- After that, check your baby's physical needs. Meal time? Need diaper change? Is he tired? Sick? If so, meet his needs and proceed to the next step.

- Take him somewhere else. If in the cradle, take him to the playground and if in the playground take him to walker; if on the walker, put it on the ground. These measures can satisfy his passion for travel.

- Make sure he has toys and items to keep him amused. As the area of ​​attention is narrow, leave two or three toys in the space that she/he can reach, otherwise too many toys will annoy her/him. If not, get new toys.

- If he continues to complain, lean on him (but don't hold him) and engage her/his attention on something else. For example; how to hit the pot with a wooden spoon or to show eyes-mouth-nose in toy animals.

- If he is calm for a short time, even if he still has a reluctant objection, tell him that there are jobs you need to do and leave without hesitation. Stay in the area of ​​his sight. If it works, chat and sing. If your baby is at the playground or cradle, be out of her/his sight (but be sure to hear it). Before you do this, go behind the corner and hide, for telling to your baby that you will come back show your head again after you disappear.

- Leave him alone longer with his toys, so if he needs to, let him protest longer. But always calm him down before she/he starts cry, and then repeat the procedure. Don't take him on your lap as much as possible, but also do net turn this into a war of will. He will win. If you wait until your baby starts crying, it will come to the conclusion that this is what is needed to attract attention.

- Don't feel guilty or restless because you didn't hold him on the lap or play with him every minute of the day. If you act like this, you give the message that playing alone is not fun but punishment and loneliness. As long as you have plenty of time to play with him, the time you spend apart from each other will benefit both of you.



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page