top of page

Bebeğim Büyürken Bölüm:3 "12-18 Ay"

Tuvalet Terbiyesi


Onun sadece bezinin değiştirilmesini istemesi bu işe hazır olduğu anlamına gelmez. Bu sadece onun tuvalet terbiyesine hazır olduğunu gösteren işaretlerden bir tanesidir.


12 aylıkken lazımlık kullanmanın yeniliği ve onun yaşı nedeniyle daha uyumlu davranışları sizin için işleri kolaylaştırmıştır. Bu yenilik hevesi maalesef sona erdi ve o artık eskisi gibi uzlaşmacı değil. Yine yaşı nedeniyle tam tersi her şeye karşı bir tavır içerisinde. Belki de tuvalet terbiyesini o değil, (ihtiyacı olduğu her an, yemeklerden sonra ıkındığını hissettiğiniz anda veya uykudan uyanır uyanmaz lazımlığı altına tutarak) siz öğrendiniz. Şimdi de o, yaşı itibariyle idare edilmek istemiyor

Size karşı gelmeye programlanmış olduğu bu yaşta bebeğinizi kontrol altına almaya kalkmanız ikiniz için de başarısızlığa ve sıkıntıya yol açar. Bu durumda aksi ve ters tutum umursamaz bir tavırdan daha az işe yarayacaktır. Hatta sizin zorlayıcı tavrınız kabızlığa yol açacak ve bebeğiniz ipleri elinde tutmak için anlaşmazlığın temelinde yatan “mesele”yi bırakmayarak kendine saklayacaktır

Olumsuzluklar üzerinde kafayı yoracağınıza bu işe biraz erken başladığınızı kendinize itiraf edin. Hiçbir şey söylemeden, ses çıkarmadan bu meseleyi iptal edin. Bu arada çocuğunuza tuvalet kullanmanın altında yatan gerçek nedeni anlatmaya çalışın. Sizin ve ailenizdeki herkesin tuvaleti kullandığınızı anlatın. Hatta siz tuvaletteyken onu yanınıza çağırın ve sizin de bu işi yaptığınızı ona gösterin. Arada bir bez kullanmayan “büyük” çocukları gösterin (bez kullandığı için kendisinin hala bebek gibi davrandığını söylemeyin) ve büyüyünce kendisinin de bez kullanmayacağını söyleyin. Onun lazımlığını hazır bulundurmaya devam edin. Eğer kullanmak isterse kullansın istemiyorsa hazır olana kadar bekleyin. Bu aylar 1 yıl belki de daha uzun sürebilir

Onun sadece bezinin değiştirilmesini istemesi bu işe hazır olduğu anlamına gelmez. Bu sadece onun tuvalet terbiyesine hazır olduğunu gösteren işaretlerden bir tanesidir. Tuvalet terbiyesine hazır olması için bütün işaretlerin mevcut olması gerekir.


EN


12-18 MONTH:

Toilet Dressage


Just because she wants her diaper changed doesn't mean she's ready for this.

This is just one of the signs that the toilet is ready to be trained.


At the age of 12 months, because of her age, more harmonious behaviors and the innovation of potty use made things easier for you.

Unfortunately his/her enthusiasm for innovation has ended, and s/he is no longer just as conciliatory. Again, because of the age everything in an opposite attitude. Maybe it was you who learned it by every time you felt s/he needed, or keeping her/him to the potty after the food or as soon as she/he woke up. Now he doesn't want to be administered.

At this age when she/he is programmed to come against you, trying to control your baby leads to failure and trouble for both of you. In this case, the reverse attitude will work less than an unconcerned attitude. Even your compelling attitude will lead to constipation.

Confess yourself that you're starting a little early instead of being obsessed with the negative. Cancel this issue without saying anything and making noises. In the meantime, try to explain to your child the real reason behind using toilet. Tell everyone you and your family are using the toilet. Call him when you're in the bathroom and show him what you did. Show the older children who don't use diapers occasionally (don't tell her that she's still acting like a baby because she wears a diaper) and tell her she won't use diapers when she grows up. Keep your potty ready. If she/he wants to use it, wait until she/he is ready. These months may take longer than 1 year maybe.

Just because she wants her diaper changed doesn't mean she's ready for this. This is just one of the signs that he/she is ready to be trained. All signs must be available to be ready for toilet training.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page